Λόγο της φύσης του site καλό είναι να υπάρχει μία στάνταρ διαδικασία , ένα πρωτόκολλο , δημιουργίας άρθρων.
Οι βασικές κατηγορίες είναι 3 , μέχρι στιγμής .
και το πιο δύσκολο , θα ψάξουμε ένα πιο εύκολο τρόπο σύντομα 🙂
Λίγα λόγια για το site και το script (ο προγραμματισμός ή τα υπολογιστικά στοιχεία που δίνουν-δείχνουν το αποτέλεσμα)
Το xaxa.gr είναι φτιαγμένο με wordpress ένα script το οποίο είναι blog «εφαρμογή» . Το blog είναι κυρίως για κείμενο αλλά η διάδοσή του και το πόσο χρήσιμες εφαρμογές χρησιμοποιούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν το κάνουν τόσο εύκολο όσο και πολύ δύσκολο και «δύσχρηστο» (όταν δε το ξέρεις είναι δύσχρηστο , όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο πιο εύκολο γίνεται) .Υπάρχουν 2 βασικά μέρη του site το frondend , αυτό που φαίνεται σε όλους τους χρήστες , είτε μέλη είτε όχι , και το backend αυτό που διαχειρίζεται το site . Η δημιουργία των άρθρων γίνεται από το backend .
Για οποιοδήποτε λόγο «κολλήσετε» και σας βγαίνει «όμορφο» το άρθρο σώστε το σαν Draft και εμείς θα το φτιάξουμε .
Η δημιουργία των άρθρων γίνεται μέσο ενός visual editor που για λόγους ευκολίας έχει πολλούς αυτοματισμούς που δυστυχώς δεν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα , εμφανισιακά με το πως θα φαίνεται ένα άρθρο . Γιαυτό το λόγο το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε κάποιες ρυθμίσεις στις προτιμήσεις του λογαριασμού μας .
Για να κάνουμε ένα άρθρο λοιπόν κάνουμε κλικ στο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω,δίπλα από εκεί που γράφει «Posts» και μετά αφού εμφανιστεί το μενού στο «Add new»
Ο editor έχει προεπιλογή ανάλογα με την τελευταία φορά που τον χρησιμοποιήσατε (visual – εικονικός ή HTML – κώδικας Ηtml ) .
Σαν εικονικός έχει τα γνωστά : έντονα , πλάγια λίστες , με νούμερα ή με τελείες , ταξινόμηση κτλ κτλ .
Έχει και ένα κουμπάκι που λέει «More» αυτό δημιουργεί μια «παύση» στο άρθρο , στη προ επισκόπηση ή αν θέλετε καλύτερα στις σελίδες που εμφανίζονται τα άρθρα , περιέχεται το κείμενο μέχρι το » More» κάτι σαν teaser ή λίγα λόγια για το τι περιμένει ο αναγνώστης να διαβάσει .
Σαν άρθρο χρειάζεται :
και
Tags – Ετικέτες μπορούμε να βάλουμε όσα θέλουμε και ότι θέλουμε απλά θέλει λίγο προσοχή γιατί διαφορετικά είναι π.χ. το «Άντρας» με το «άντρας» και με το «άντρες» οπότε αν υπάρχει επιλέγουμε αυτό που υπάρχει και με το enter το καταχωρούμε και γράφουμε το επόμενο.
Πιο ειδικά :
Για οποιοδήποτε λόγο «κολλήσετε» και σας βγαίνει «όμορφο» το άρθρο σώστε το σαν Draft και εμείς θα το φτιάξουμε .